Elektroplettering af rør, maskinkomponenter og lignende kan være en ganske drilsk affære. Der er mange parametre, der påvirker kvaliteten af den udfældede overfladebelægning. I virkeligheden består selve "pletteringsværktøjet" af 5 dele nemlig ensretteren, elektroderne, badet eller elektrolytten, badets geometri og så selve komponenten herunder emnets form samt emnematerialet og
dets historie. Ikke underligt at der fra tid til anden observeres tilsyneladende uforklarlige fænomener.
Nichro har da også jævnligt kontakt med DTU, hvor vores kontakt er professor Per Møller, DTU-MEK, som vi har samarbejdet med de sidste 30 år. Per Møller er en international anerkendt ekspert indenfor elektroplettering og forklarer gerne fænomener, som vi ikke kan forstå. Men Per er også en jordnær person, der gerne søger sine teorier verificeret gennem forsøg. I det lys har Nichro deltaget som partner i adskillige udviklingsprojekter, blandt andet pulsplettering, PFOS-substitution og senest jernplettering som alternativ til hårdforkromning. Samarbejdet med DTU og professor Per Møller har udvidet vores netværk i universitets-verdenen og givet os kontakter hos Force, Risø, Teknologisk Institut med flere.
Undertiden er det umuligt at fremstille den ønskede overfladebelægning uden efterbehandling. Det kan f.eks. være varmebehandling eller slibning. Ofte kræver opgaven også at vi får fremstillet nye ophæng. I det lys arbejder Nichro tæt sammen med forskellige underleverandører. Hertil kommer naturligvis vores "hushåndværkere", der hjælper med at renovere produktionsudstyr og bygninger.
Endelig har Nichro et fint samarbejde med flere konkurrenter, da vores produktudbud jo kun omfatter hårdkrom og kemisk nikkel.